Rood fruit taartje

 

Wat doe je met een restje cannellinibonen? Juist, een lekker ontbijttaartje bakken.

 

Voedingswaarde: 206 kcal, 1,4 g vet, 12,6 g koolhydraten, 5,6 g vezels, 27,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

85 g Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (afgespoeld en uitgelekt)

1 Eiwit (37 g)

16 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak (ander smaakje kan ook)

50 g Diepvries bosvruchten van Jumbo eigenmerk

75 g Optimel Griekse stijl kers

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit tot een gladde massa. Doe de massa in een ruime kom.

Voeg het eiwitpoeder toe en spatel dit even door. Voeg ook de bosvruchten toe en spatel door.

Stort het beslag in het bakvormpje en schep de Optimel Griekse stijl in het midden.

Bak het taartje in +/- 30 minuten gaar. Laat afkoelen in de bakvorm.

Het taartje kan zeker 5 dagen bewaard worden in de oelkast, wel even inpakken of in een afgesloten bakje doen. Invriezen kan ook.