Tropisch taartje

 

Dit heerlijke zoete taartje met een kern van Optimel Griekse stijl perzik maakt dat je even kan wegdromen naar een tropisch eiland. En maak je geen zorgen, je blijft bikiniproof!

 

Voedingswaarde per taartje: 229 kcal, 6,1 g vet, 14,9 g koolhydraten, 4,5 g vezels, 25,3 g eiwit

 

Recept voor 2 taartjes

Ingrediënten:

110 g Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (afgespoeld en uitgelekt)

3 Eiwitten (105 g)

25 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak

20 g Amandelmeel

100 g Ananasstukjes van AH eigenmerk (uit de vriezer)

100 g Optimel Griekse stijl perzik

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed 2 1 persoons bakvormpjes met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit glad in een keukenmachine, dit kan ook met een staafmixer.

Doe het mengsel in een ruime kom. Voeg eiwitpoeder en amandelmeel toe. Roer met een lepel of spatel door elkaar.

Voeg de stukjes ananas toe, roer nog even door en verdeel het beslag over de 2 bakvormpjes.

Maak met een lepel in het midden van de taartjes een kuiltje en schep hier de Griekse stijl yoghurt in.

Bak de taartjes in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Laat de taartjes rustig afkoelen in de bakvormpjes.

De taartjes blijven, goed ingepakt, tot 5 dagen goed in de koelkast. Invriezen kan ook.