Een appeltje eten als snack is natuurlijk een prima plan, maar het kan lekkerder! Dit gevulde appeltje heb je binnen een mum van tijd in de oven of airfryer staan en is toch net iets feestelijker dan een appel uit het vuistje.

Recept

Ingrediënten:

1 Appel (kies een appel die jij lekker vindt)

1 g Kaneel

Zoetmiddel naar behoefte, ik gebruikte Ery-Bronze

Een paar rozijnen

 

Bereidingswijze:

Hol de appel uit zodat er een bakje ontstaat. Dit gaat het makkelijkst met een parisienneboor. Heb je deze niet in huis dan wordt het een beetje pielen met een mesje en lepel. Snijd de vulling van de appel in stukje en verwijder het klokhuis. Meng de appelstukjes met kaneel, het eventuele zoetmiddel en de rozijnen.

Vul het appelbakje met de vulling. Druk het goed aan zodat alles erin past.

Bak het appeltje 10 minuten op 175 graden in de airfryer of 20 minuten op 175 graden in de oven.

Lekker met een lepeltje (magere) kwark erop.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.