Op steeds meer plekken wordt cookie dough verkocht. Rauw koekjesdeeg, uiteraard zonder rauw ei en zonder ongegaarde meel of bloem, maar wel super lekker en vaak ook enorm calorierijk. Best prima voor een keer, maar wanneer je vaker van deze zoete verwennerij wilt genieten is dit een verstandig alternatief. Lekker, simpel en verantwoord!

 

 

Recept

Ingrediënten voor 2 porties
1 blikje a 400 g Kikkererwten
20 g Eiwitpoeder met bijvoorbeeld pindakaas-, vanille-, of chocoladesmaak
10 g Kokosmeel
50 g Steviala Sweet Maple*
Steviala Sweet Drops Chocolate naar smaak**
25 g Damhert Dark Chocolate

 

*Heb je dit niet in huis, vervang het dan door maple syrup of honing. De voedingswaarde veranderen hierdoor wel aanzienlijk.

**Heb je dit niet in huis, gebruik dan een beetje van een ander zoetmiddel.

 

Bereidingswijze
-Laat de kikkererwten uitlekken in een zeefje en spoel ze af met koud water. Je houdt 240 gram erwten over.
-Doe ze samen met het eiwitpoeder, kokosmeel, Sweet Maple en de Sweet Drops in een keukenmachine.
-Maal het tot een gladde massa.
-Hak de chocolade in stukjes.
-Roer de stukjes chocolade door de massa.
-Zet de cookie dough in de koelkast. Koud smaakt de cookie dough het best.

 

 

Voedingswaarden per portie
254 kcal
8,5 g vet
25,5 g koolhydraten
12,5 g vezels, 24 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.