Bij oud&nieuw horen oliebollen. Wat mij betreft naar het recept van mijn omaatje, want die vind ik het aller-lekkerst. Maar een oliebolletje een paar dagen voor oud&nieuw is natuurlijk ook wel lekker. En daarvoor heb ik een receptje bedacht: ‘Oliebollen uit de oven’ Een stuk minder vet en gemaakt van ingrediënten waar je lichaam wel iets aan heeft.

 

Voedingswaarde per bol: 162,6 kcal, 4 g vet, 23,2 g koolhydraten, 3,6 g vezels, 8,8 g eiwit

Recept

Ingrediënten voor 9 bollen:

100 g Rozijnen

200 g Havermeel

20 g Kokosmeel

5 g Zout

1 zakje Droge gist (7 g)

20 g Steviala Kristal Sweet of 4 g van een ander zoetmiddel

4 Eieren

150 g Magere kwark

 

Bereidingswijze:

Doe de rozijnen in een kommetje en giet er heet water over. Laat de rozijnen minimaal 15 minuten wellen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Doe alle overige ingrediënten in een ruime kom en roer tot een glad beslag met behulp van een garde. Laat de rozijnen uitlekken in een zeefje. Roer de rozijnen door het beslag.

Maak 9 bollen van het deeg. Dit kan met 2 lepels of met een ijsknijper. Leg de bollen op de bakplaat.

Bak de bollen +/- 30 minuten in het midden van de oven.

 

 

Ik bestrooide de bollen met de calorieloze poedersuiker van Steviala (Steviala frost)

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.