Bij oud&nieuw horen oliebollen. Wat mij betreft naar het recept van mijn omaatje, want die vind ik het aller-lekkerst. Maar een oliebolletje een paar dagen voor oud&nieuw is natuurlijk ook wel lekker. En daarvoor heb ik een receptje bedacht: ‘Oliebollen uit de oven’ Een stuk minder vet en gemaakt van ingrediënten waar je lichaam wel iets aan heeft.

 

 

Recept

 

Ingrediënten voor 9 bollen
100 g Rozijnen
200 g Havermeel
20 g Kokosmeel
5 g Zout
1 zakje Droge gist (7 g)
20 g Steviala Kristal Sweet of 4 g van een ander zoetmiddel
4 Eieren
150 g Magere kwark

 

Bereidingswijze
-Doe de rozijnen in een kommetje en giet er heet water over.
-Laat de rozijnen minimaal 15 minuten wellen.
-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
-Doe alle overige ingrediënten in een ruime kom en roer tot een glad beslag met behulp van een garde.
-Laat de rozijnen uitlekken in een zeefje.
-Roer de rozijnen door het beslag.
-Maak 9 bollen van het deeg. Dit kan met 2 lepels of met een ijsknijper.
-Leg de bollen op de bakplaat.
-Bak de bollen +/- 30 minuten in het midden van de oven.

 

Ik bestrooide de bollen met de calorieloze poedersuiker van Steviala (Steviala frost)

 

 

 

 

 

Voedingswaarden per bol
162,6 kcal
4 g vet
23,2 g koolhydraten
3,6 g vezels
8,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.