door Emily Kemp | Salades
Deze salade is wat mij betreft een perfecte combinatie tussen smaken en texturen. Zout, zout, zacht en knapperig. Een heerlijke lunch of bijgerecht bij het diner. Recept Ingrediënten: Voor 2 porties 1 Kleine Elstar appel (geschild 75 g) 30 Ui 450 Gekookte rode...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Bleekselderij was nooit zo mijn ding. Ik vond de smaak niet zo lekker en ook behoorlijk overheersend. Tot ik erachter kwam dat het veel lekkerder is wanneer je het even blancheert voordat je het verwerkt in een salade. Nu ben ik fan! En weet je dat bleekselderij rijk...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
De combinatie hartig met zoet kan niet iedereen waarderen, maar geloof me als ik zeg dat deze salade je zal smaken. Voedingswaarde: 320 kcal, 6 g vet, 54 g koolhydraten, 11 g eiwit Recept Ingrediënten: 50 g (Donkere) bulgur* 1 Perzik (155 g) 12 g Rode ui 30 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Gegrilde salade? Jazeker! Voor deze salade gebruikte ik little gem, dit zijn kleine kropjes sla die heel goed gegrild kunnen worden. Samen met paprika, tomaatje, zacht frisse mozaarella en kanpperige walnoten is dit een perfecte vegetarische salade die goed voelt. ...
door Emily Kemp | Avondeten, Salades
Een lekker, simpel en verantwoord receptje. Snel in elkaar gefratst, boordevol smaak! Voedingswaarde: 445 kcal, 24 g vet, 22 g koolhydraten, 14,2 g vezels, 28,2 g eiwit Recept Ingrediënten voor 1 portie: 1 hele Broccoli Gerookte paprikapoeder PAM spray of...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Vet is een macronutriënt. Een voedingsstof die wij nodig hebben om te kunnen functioneren. Vetten zijn er in vele soorten. Er zijn vetten waar het lichaam baat bij heeft, denk aan vetten uit vette vis, zuivelproducten en olijfolie, avocado’s. Ook zijn er vetten...
door Emily Kemp | Avondeten, Salades
Deze zachte winter maakt dat een salade best kan. Zeker met de geroosterde bieten en gegrilde appel doet deze voedende salade toch echt winters aan. Voedingswaarde: 562 kcal 35 g Vet 49 g Koolhydraten 13 g Vezels 22 g Eiwit Recept Ingrediënten: 300 g Voorgekookte rode...
door Emily Kemp | Avondeten, Salades
Deze lauwwarme salade kan het hele jaar door. Tijdens het seizoen met witte asperges en de rest van het jaar met groene asperges. Niet moeilijk, wel lekker. Eventueel kan je alle onderdelen met een * al 1 dag vooraf klaarzetten, handig als je minder tijd hebt of dit...
door Emily Kemp | Avondeten, Salades
Dit is werkelijk ideaal als je geen tijd hebt of zin hebt om te koken maar toch gezond wilt eten. Voedingswaarde per portie: 425,5 kcal 21,5 g vet 32 g koolhydraten 5 g suiker 12 g vezels 19,5 g eiwit Recept Ingrediënten voor 2 personen: 1 blik Linzen (Jumbo...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
De naam van dit gerecht laat weinig te raden over. Een heerlijke salade vol goede vetten. De salade kan als lunch, maar zeker ook als avondmaaltijd. Wil je er wat extra koolhydraten bij dan smaakt een lekker stukje brood prima naast dit gerechtje, maar ook een gekookt...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Wanneer ik een maaltijdsalade wil eten begin ik uiteraard altijd met als basis sla. Daarna kijk ik in mijn koelkast en bedenk waar ik zin in heb en lekker bij elkaar zal smaken. Zo ontstond ook deze zomerse salade. Belangrijk is dat je zorgt voor balans in een salade....
door Emily Kemp | Salades
Spinazie is een supergezonde groente. Dat weet iedereen van Popeye, hij werd sterk van blikspinazie. Verse spinazie is echter nog beter. Spinazie barst van de gezonde vitaminen en mineralen. 180 Gram gekookte spinazie bevat maar liefst 1110% van de Aanbevolen...
door Emily Kemp | Avondeten, Salades
Bulgur is een graanproduct gemaakt van durum, een harde tarwesoort. Het is een goede vervanger voor rijst of couscous en heeft een nootachtige smaak. Het wordt veelal in de Libanese en Turkse keuken gebruikt. Het is goed verkrijgbaar in de bekende supermarkten. Turkse...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Witlofsalade kan wat mij betreft ieder seizoen. Het mooie is dat je eindeloos kan variëren met ingrediënten en er zo steeds weer een nieuwe smaakbeleving kan creëren. Bovendien is de salade in een handomdraai gemaakt. Ik at de salade als avondmaaltijd, maar het kan...
door Emily Kemp | Avondeten, Lunch, Salades
Recept Ingrediënten: 2 Stronkjes witlof 1/2 Granny Smith appel 100 g Gerookte zalm (getrancheerd) 1 takje Dille 1 eetlepel 2Bslim Good Gourmet Yonnaise of Remia Friteslijn Peper en zout 1 eetlepel Geroosterde pijnboompitten Bereidingswijze: Snijd de stronkjes witlof...
Recente reacties