Deze salade aan het einde van een zomerse dag! Heerlijk!!

Recept

Ingrediënten voor 2 personen
60 g Rucola
500 g Watermeloen
1 Avocado (150 g)
200 g Halloumi
20 g Pompoenpitten
20 ml (1 eetlepel) Acetostroop (o.a. bij Xenos verkrijgbaar)
2 blaadjes Verse munt

Bereidingswijze
-Snijd de meloen in plakken en verwijder de schil. Snijd vervolgens in puntjes.
-Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in plakjes en schep de helften m.b.v. een een eetlepel uit de schil.
-Snijd de halloumi over de lengte in plakken.
-Warm een grillpan op hoog vuur tot deze begint te walmen.
-Spray wat vetstof op de grillpan. Ik gebruikte PAM spray. Je kunt ook een keukenpapiertje met olijfolie gebruiken om de pan een beetje in te vetten. Kijk wel uit voor de hitte!
-Grill de stukken meloen, plakjes avocado en halloumi aan beide kanten.
-Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Let op, blijf erbij, het verbrandt snel!
-Verdeel de rucola over twee borden.
-Verdeel de gegrilde meloen, avocado en halloumi over de sla en maak af met de pompoenpitten en aceto.

 

Voedingswaarde per portie
649,5 kcal
43 g vet
29 g koolhydraten
3,5 g vezels
29 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.