Een lekker frisse salade met knapperige peultjes en sappige zalm. Gewoon eens maken, want het zal je zeker smaken!

Recept

Ingrediënten
voor 2 personen
125 g Peulen
20 g Rucola
30 g Veldsla
1 Avocado (120 g)
160 g Snoeptomaatjes
2×100 g Zalmfilet zonder vel
20 ml Zonnebloemolie
20 ml Azijn*
Zout
Peper
2 g Gerookte paprikapoeder
*Gebruik een azijnsoort die jij lekker vindt. Bijvoorbeeld balsamico-, witte wijn, mangoazijn.

Bereidingswijze
-Vul de waterkoker en breng het water aan de kook.
-Zet de grillpan op hoog vuur. De pan moet goed heet worden.
-Doe de peulen in een steelpan, voeg eventueel zout naar smaak toe.
-Schenk het kokende water op de peulen en zet op hoog vuur.
-Kook 2 minuten (niet langer, de peulen mogen knapperig blijven).
-Giet af in een zeef en laat uitlekken.
-Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
-Verdeel de olie in de grillpan. Zet de afzuiger op de hoogste stand.
-Grill de zalmfilets 2 minuten per kant. Zalm mag van binnen nog wat rauwig zijn. Te gare zalmfilet wordt droog en dat is zonde.
-Breng de filets eventueel op smaak met peper en zout. Zeezout uit de molen is erg lekker op zalm.
-Verdeel de sla en peulen over de borden.
-Druppel er wat azijn over.
-Halveer de tomaatjes en en voeg ze toe aan de salade.
-Snijd de avocado rondom de pit doormidden. Verwijder de pit.
-Snijd iedere helft in de schil in plakjes. Lepel de plakjes uit de schil en verdeel ze ook over de salade.
-Breek de zalm met je handen of 2 vorken in flakes en leg ze bovenop de salade.
-Bestrooi de salades met wat gerookte paprikapoeder.

Voedingswaarde per portie
417,5
32 g vet
8 g koolhydraten
3 g vezels
24,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.