Appel kaneel cranberry havermoutcake

 

Een echte powersnack die ik speciaal bakte voor een groep obstakel run deelnemers. Met enkele ingrediënten tover ook jij deze voedzame cake uit de oven. Uiteraard ook een goed idee om hiermee je dag te beginnen. Fijn is dat je de plakjes cake kan invriezen, alhoewel deze cake toch zeker 5 dagen houdbaar is en de vraag is of deze fris zoete cake voor die tijd niet allang wat maagjes gevuld heeft.

 

Voedingswaarde per 1/14 deel: 176,9 kcal, 1,9 g vet, 35,8 g koolhydraten, 4,2 g vezels, 3,7 g eiwit.

 

Recept

Ingrediënten:

700 g Appelmoes*

2 Eieren (110 g)

250 Havermout

7 g Kaneel

4 g Zoetstof

100 g Cranberry

 

* Maak de appelmoes zelf door appels te schillen, in stukken te snijden en met een piepklein beetje water tot moes te koken. Laat de appelmoes afkoelen voor je deze verder verwerkt.

Of gebruik suikervrije appelmoes uit de winkel.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven oven voor op 175 graden.

Bekleed een cake bakblik met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Stort het beslag in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.