Banaan kokoscakejes

 

Dit zijn heerlijk zachte, zoete cakejes met de heerlijke smaakcombinatie van banaan en kokos. Lekker aan het einde van de middag als je weer wat energie nodig hebt.

 

Voedingswaarde per cakeje: 83,4 kcal, 1,2 g vet, 8,8 g koolhydraten, 3,3 g vezels, 7,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 12 cakejes:

3 Flinke bananen (350 g)

5 Eiwitten (175 g)

250 g Cannellinibonen (afgespoeld en uitgelekt)

100 ml Water

40 g Ontvette kokosmeel

60 g Eiwitpoeder  met kokossmaak

15 druppels Flavourdrops kokos (optioneel)

5 g Kokosrasp (klapper)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ik heb de cakejes gebakken in een silliconen bakvorm. Heb je deze niet, zet dan cupcakesvormpjes klaar in een cupcaketray of op een bakplaat.

Pel de bananen en doe ze samen met alle overige ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en verdeel de kokosrasp over de cakejes.

Bak de cakejes +/- 25 minuten in het midden van de oven. Laat de cakejes afkoelen.