Bananenbrood cheesecake

 

Bananenbrood kennen we allemaal inmiddels wel. Een heerlijke snack vol fijne nutriënten. En wie is er niet dol op cheesecake?! Deze twee samen zijn een gouden combi. Ideaal als ontbijt. Het geeft je energie voor vele uren.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke punt): 218,1 kcal, 5,8 g vet, 23,2 g koolhydraten, 3,6 g vezels, 17,6 g eiwit

Recept

 

Ingrediënten voor het bananenbrood:

3 Bananen (gepeld 350 g)

2 Eieren maat M (100 g)

150 g Havermout (van de molen)

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

3 g Kaneel

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof, bijvoorbeeld kokosolie.

Doe alle ingrediënten, behalve de havermout in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Doe het mengsel over in een ruime kom en spatel de havermout er door heen.

Schenk dit beslag in de springvorm.

Ingrediënten voor de cheeselaag:

400 g Roomkaas light (ik gebruik die van Goldessa, verkijgbaar bij de Lidl)

1 Ei maat M (50 g)

2 Eiwitten maat M (60 g)

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Mix alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom of keukenmachine. Schenk het mengsel op het bananebrood beslag in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster +/- 60 minuten. Zet vervolgens de oven uit, maar laat de taart nog 60 minuten in de oven staan. Laat de taart hierna afkoelen buiten de oven en daarna in de koelkast.