Bananenbroodmuffins met blauwe bessen

 

Een heerlijk voedzame snack die het ook prima doet als ontbijt to go.

 

Voedingswaarde per muffin: 122,7 kcal, 1,3 g vet, 19,4 g koolhydraten 3,2 g vezels, 8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Overrijpe banaan

80 g Eiwit

100 g Havermout

30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

1 g Zout

100 g Blauwe bessen

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Ik bakte de muffins in een siliconen muffin bakvorm. Als je deze niet hebt kun je loss papieren of siliconen muffin vormpjes gebruiken die je eventueel in een muffin baktray zet.

Prak de overrijpe bananen in een kom tot moes. Dit kan gewoon met een vork. Roer er eiwit, havermout, eiwitpoeder en zout doorheen. Spatel de blauwe bessen erdoor en verdeel het beslag over 6 vormpjes.

Bak de muffins in het midden van de oven op een rooster 15 minuten. Zet de oven uit maar laat de muffins er nog een half uurtje instaan. Laat ze verder afkoelen buiten de oven.