Bananencake met bramen

 

Deze cake is in een handomdraai gemaakt. De bramen maken de cake heerlijk zoet en smeuïg.

Lekker als snack of met een beetje kwark als ontbijt.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel:  72,9 kcal, 2,7 g vet, 17,2 g koolhydraten, 1,7 g vezels, 7,7 g eiwit

 

 Recept

Ingrediënten:

250 g Overrijpe banaan

4 Eiwitten (140 g)

300 g Magere Franse kwark

50 g Havermeel

50 g Eiwitpoeder met vanille- of kokossmaak

250 g Bramen uit de diepvries

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Doe alle ingrediënten, behalve de bramen, in een ruime kom. Mix met de mixer tot een glad beslag. Je kan dit ook met een staafmixer doen of in een keukenmachine of blender.

Schep/schenk de helft van het beslag in de cakevorm. Verdeel de bramen hier overheen. Schep/schenk de rest van het beslag over de bramen.

Bak de cake, in het midden van de oven op een rooster, in +/- 50 minuten gaar. De cake is klaar als er een flinke scheur aan de bovenkant ontstaat. Laat de cake rustig afkoelen voor je deze in plakken snijdt.