Blauwe bessen kwarkcake

 

Op deze site staan een aantal variaties op de kwarkcake. Het maken van een kwarkcake is supersimpel en het resultaat is altijd lekker. Met kwarkcake kan je er eindeloos variëren door een andere meel- en/of fruitsoort te gebruiken.

Blauwe bessen doen het goed in deze cake. Ze maken de cake lekker sappig en het ziet er gezellig uit.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel: 79,8 kcal, 0,8 g vet, 8,6 g koolhydraten, 2 g vezels, 9,2 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Magere Franse kwark

3 Eiwitten (105 g)

75 g Havermeel

20 g Ontvette kokosmeel

50 g Eiwitpoeder met vanille-, kokos- of witte chocoladesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

250 g Diepvries blauwe bessen van Jumbo

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Meng kwark, eiwitten, havermeel, eiwitpoeder en Sukrin in een ruime kom door elkaar tot een gladde massa. Dit kan gewoon met een spatel of garde. Spatel nu ook de blauwe bessen door het beslag.

Stort het beslag in de cakevorm en bak, in het midden van de oven op een rooster, in +/- 50 minuten gaar.

Laat de cake rustig afkoelen voordat je deze in plakken snijdt.