Brownies cheesecake met frambozen

 

Dit is een wel heel erg fijne combinatie van twee heerlijkheden: brownies en cheesecake!

De smeuïge donkere brownies in combinatie met de frisse cheesecake maken mij iedere keer weer blij.

 

Deze taart wordt gebakken in een iets grotere springvorm en is nogal voedzaam, daarom heb ik er bij deze taart voor gekozen de voedingswaarden per 1/10 deel te berekenen.

 

Veel bakplezier, maar pas op, het browniesbeslag is ongebakken ook niet te versmaden!

 

 Voedingswaarde per 1/10 deel: 145,1 kcal, 5,6 g vet, 13,5 g koolhydraten, 4 g vezels, 12,4 g eiwit

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor de brownieslaag:

450 g Pompoenpuree*

100 g Gedroogde pruimen zonder pit

1 Eieren (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

50 g Flavoured oats chocolate of havermeel

10 g Kokosmeel

60 g Cacao

20 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Wel de pruimen +/- 15 minuten in heet water.

Bekleed de bodem van een springvorm, met een doorsnede van 25 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof, bijvoorbeeld kokosolie.

Laat de pruimen uitlekken in een zeefje.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.

Stort het beslag in de bakvorm.

 

Ingrediënten voor de cheesecakelaag:

400 g Roomkaas light

1 Eieren (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

125 g Frambozen (vers of uit de vriezer)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Meng alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een keukenmachine tot een glad geheel of gebruik een handmixer.

Spatel de frambozen door het mengsel en stort het mengsel op de brownieslaag.

Bak de brownies cheesecake in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar. Laat de brownies cheesecake nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de cheesecake inzakt.

Laat de brownies cheesecake buiten de oven verder afkoelen en daarna minimaal 4 uur in de koelkast.

 

 *Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.