Chocolade framboos kwarkcake

 

Voedingswaarde per 1/12 deel: 85,3 kcal, 1 g vet, 8,6 g koolhydraten, 2 g vezels, 9,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 bak Magere Franse kwark (500 g) van Jumbo

3 Eiwitten (105 g)

100 g Flavoured oats chocolate van Body&Fit shop (Ultra fine oats, havermeel of een ander meel soort kan ook)

50 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaak

20 g Cacao

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

250 g Diepvries frambozen (vers of diepvries)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Doe alle ingrediënten (behalve de frambozen) in een ruime kom en meng met een garde of spatel tot een homogeen beslag. Spatel de frambozen voorzichtig door het beslag.

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar. De baktijd is afhankelijk van de oven.

Laat de cake goed afkoelen en snijd in 8 plakken.

De cake blijft zeker 5 dagen goed, wel even inpakken. Invriezen kan ook.