Chocolade pindakaas brownies

 

Dit is een ware traktatie! Een heerlijke snack die op ieder moment van de dag kan.

 

Voedingswaarde per blok: 104, 7 kcal, 1,g vet, 8,5 g koolhydraten, 4,3 g vezels, 13,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de chocoladelaag:

2 blikjes Zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt 230 g)

1 Rijpe banaan (110 g)

4 Eiwitten (149 g)

40 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaak

10 g Cacao

 

 

Ingrediënten voor de pindakaaslaag:

500 g Pompoenpuree *

3 Eiwitten (110 g)

40 g Eiwitpoeder (whey) met pindakaassmaak**

1 g Zoetstof

 

Bereidingswijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
Vet een vierkante bakvorm of ovenschaal in met een vetstof of bekleed deze met bakpapier.
Tip: maak van het bakpapier een prop. Houd deze onder de kraan zodat het papier goed nat wordt. Knijp het goed uit en schud het papier uit. Het bakpapier is nu slap en zacht en kan makkelijk in de bakvorm gelegd worden.
Maal de zwarte bonen samen met de banaan, de eiwitten en de whey in de keukenmachine tot een glad beslag.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Voor de pindakaas laag meng je de pompoenpuree met de eiwitten, de whey en het zoetstof tot een glad beslag. Schenk dit bovenop de chocoladelaag.
Bak de brownie nu +/- 55 minuten in het midden van de oven, het liefst op een rooster.
Laat de brownie afkoelen en snijd vervolgens in 9 blokken.
Eet er 1 of 2 op en vries de rest snel in!

 

*Pompoenpuree: pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.

 

**Heb je geen eiwitpoeder met pindakaassmaak, dan kan je ook 2 eetlepels pindakaas toevoegen. De voedingswaarde veranderen dan wel.