Citroen cannellini kwarkcake

 

Een heerlijke snack of samen met wat kwark en vers fruit een heerlijk ontbijt.

Met recht eiwitrijk te noemen dus uiterst geschikt voor de sporters onder ons.

 

Voedingswaarde voor de hele cake: 658 kcal, 7,5 g vet, 46,5 g koolhydraten, 31,6 g vezels, 85,8 g eiwit

 

Voedingswaarde per 1/8ste deel: 82,3 kcal, 0,9 g vet, 5,8 g koolhydraten, 4 g vezels, 10,7 g eiwit

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

1 blik Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (250 g) afgespoeld en uitgelekt

4 Eiwitten (155 g)

250 g Optimel citroenkwark

6 g Citroenrasp (rasp van citroen)

30 g Citroensap (sap van citroen)

10 g Sukrin zoetstof of 2 g van een ander zoetmiddel

40 g Eiwitpoeder (whey) met vanille- of witte chocoladesmaak

30 g Ontvette kokosmeel

Snuf Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Maal de cannellinibonen fijn in de keukenmachine. Dit gaat het makkelijkst als je wat eiwit toevoegt. Doe de gemalen cannellinibonen, eiwit en citroenkwark in een ruime kom, meng met een garde door elkaar. Voeg de citroenrasp en citroensap toe. Ook de Sukrin, het eiwitpoeder, het kokosmeel en het snufje zout mogen erbij. Meng goed met de garde.

Schenk het beslag in de cakevorm en bak +/- 35 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Laat de cake in de bakvorm afkoelen en snijd deze in plakken. De cake kan goed ingepakt zeker 5 dagen bewaard worden. Ook invriezen kan.