Dikke brownie met caramelkwark

 

Dit monster moet je proeven! Heerlijk smeuïge brownie met een dikke laag caramelkwark die zorgt voor een cheesecake achtig effect. Een heerlijk, goed vullende snack of lekker als ontbijt met wat vers fruit.

 

Voedingswaarde per dik blok (1/9 deel): 152 kcal, 3,1 g vet, 19,3 g koolhydraten, 3,3 g vezels, 17,8 g eiwit

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

2 blikjes Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (2x250 g), afgespoeld en uitgelekt.

150 g Gedroogde pruimen, 15 minuten geweekt in water uit de waterkoker

2 Eieren (110 g)

3 Eiwitten (115 g)

200 ml Melk (ik gebruikte Alpro Coconut)

80 g Eiwitpoeder (whey) met een chocoladesmaakje

50 g Cacao

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

Snufje zout

5 g Oploskoffie (optioneel)

450 g Magere kwark van Jumbo

100 g Caramel syrup van Waldenfarm

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een vierkante bakvorm of ovenschaal met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Maal de cannellinibonen en pruimen samen met de eieren, het eiwit en de melk tot een gladde massa. Doe de massa in een ruime kom en roer er eiwitpoeder, cacao, Sukrin, zout en eventueel oploskoffie doorheen.

Meng door de kwark de caramel syrup.

Schep de helft van het chocoladebeslag in de bakvorm. Verdeel de caramelkwark over het beslag. Verdeel de rest van het chocoladebeslag over de kwarklaag.

Bak de brownie +/- 55 minuten in het midden van de oven op een rooster. Let op, iedere oven is anders, dus de baktijd kan afwijken.

Laat de brownie eerst 30 minuutjes afkoelen in de bakvorm en daarn op een rooster. Snijd de brownie in 9 blokken. De brownie kan heel goed ingevroren worden.