Eierenkoeken

 

Eierkoeken hebben een redelijk gezond imago, maar de oplettende consument weet inmiddels dat een eierkoek lekker is, maar je die niet eet omdat het zo "gezond" is. Immers worden ze gemaakt van witte bloem en veel suiker!

Deze variant is een stuk meer verantwoord en zeker zo lekker.

 

Voedingswaarde per koek: 60,3 kcal, 2,6 g vet, 2,8 g koolhydraten, 2 g vezels, 6,4 g eiwit

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor 6 eierkoeken:

125 g Cannelinibonen

2 Eieren (105 g)

20 g Eiwitpoeder met vanille smaak

10 g Ontvette kokosmeel

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

4 g Bakpoeder

2 g Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de cannellinibonen af en met koud water en laat ze goed uitlekken.

Splits de eieren. Doe het eiwit in een ontvette kom en zet dit even aan de kant.

De eidooiers mogen samen met de cannellinibonen, het eiwitpoeder, kokosmeel, Sukrin en bakpoeder in een keukenmachine. Maal dit tot een gladde massa en doe het in een schone kom (niet bij de eiwitten).

Voeg het zout toe aan de eiwitten en mix met een mixer helemaal stijf. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden zonder dat het eiwitschuim er uit valt.

Schep het eiwitschuim door het cannellinibonenmengsel. Gebruik hiervoor een pannenlikker of grote lepel. Probeer zo min mogelijk lucht te verliezen.

Verdeel het beslag in 6 gelijke delen op het bakblik en maak er rondje van.

Bak de koeken in +/- 15 minuten gaar.