HAVERMOUTCUPS


Havermoutcups met dadels

 

Deze heerlijke havermoutcups zijn wel zo makkelijk te maken en zo lekker als snackje. Ideaal als je even een energy boost nodig hebt.

 

Voedingswaarde per cup: 78,5 kcal, 1,9 g vet, 13,9 g koolhydraten, 1,8 g vezels, 1,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 12 cups:

130 g Havermout*

75 g Dadels

1 g Zout

15 g Kokosolie

40 g Honing

15 ml Water

 

Bereidingswijze:

Ik maakte de havermoutcups in een siliconen bakmat (zie foto). Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze in huis heeft. Je kan iedere andere bakvorm gebruiken. Als deze niet van siliconen is dient deze wel bekleed te worden met bakpapier of gebruik wat vet (kokosolie, bakspray, roomboter) om de vorm of vormpjes in te vetten.

 


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de havermout in een ruime kom. Snijd de dadels in kleine stukjes. Roer de dadels en het zout door de havermout en zet dit even aan de kant.

Voeg kokosolie, honing en water bij elkaar in een magnetron besteding kommetje. Verwarm dit even in de magnetron zodat het goed vloeibaar is. Het kan uiteraard ook in een pannetje op het fornuis.

Meng de vloeibare massa door de droge massa. Roer met een lepel tot alle havermout lichtvochtig is.

Laat het mengsel 5 minuten staan. In deze tijd absorbeert de havermout het vloeibare mengsel en wordt het geheel wat plakkeriger.

Roer de massa nogmaals goed door. Verdeel de massa over de bakvormpje of stort het in een grotere bakvorm. Druk de massa heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Het is belangrijk dat je dit echt goed doet, zodat de cups na het bakken niet kruimelen.

Bak de cups in het midden van de oven +/- 25 minuten. De baktijd is lastig aan te geven. De baktijd is afhankelijk van de dikte en grote van jouw havermoutcups. Hoe dikker en groter, hoe langer de baktijd.

 

 

* Ik gebruikte 65 g havermout uit de supermarkt en 65 g havermout van de molen. De laatste is wat grover en geeft dus een grovere structuur aan je cups.


Havermoutcups met pure chocolade

 

Deze heerlijke havermoutcups zijn wel zo makkelijk te maken en zo lekker als snackje. Ideaal als je even een energy boost nodig hebt. In deze cups zit pure chocolade verwerkt, need I say more?

 

Voedingswaarde per cup: 95,9 kcal, 4,1 g vet, 12,7 g koolhydraten, 1,9 g vezels, 2,2 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 10 cups:

130 g Havermout*

1 g Zout

15 g Kokosolie

40 g Honing

15 ml Water

40 g Pure chocoladedruppels of in heel kleine stukjes gehakt

 

Bereidingswijze:

Ik maakte de havermoutcups in een siliconen bakmat (zie foto). Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze in huis heeft. Je kan iedere andere bakvorm gebruiken. Als deze niet van siliconen is dient deze wel bekleed te worden met bakpapier of gebruik wat vet (kokosolie, bakspray, roomboter) om de vorm of vormpjes in te vetten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de havermout en het zout in een ruime kom en zet dit even aan de kant.

Voeg kokosolie, honing en water bij elkaar in een magnetron besteding kommetje. Verwarm dit even in de magnetron zodat het goed vloeibaar is. Het kan uiteraard ook in een pannetje op het fornuis.

Meng de vloeibare massa door de droge massa. Roer met een lepel tot alle havermout lichtvochtig is.

Laat het mengsel 5 minuten staan. In deze tijd absorbeert de havermout het vloeibare mengsel en wordt het geheel wat plakkeriger.

Roer de massa nogmaals goed door. Roer nu ook de pure chocolade door de massa.

Verdeel de massa over de bakvormpje of stort het in een grotere bakvorm. Druk de massa heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Het is belangrijk dat je dit echt goed doet, zodat de cups na het bakken niet kruimelen.

Bak de cups in het midden van de oven +/- 25 minuten. De baktijd is lastig aan te geven. De baktijd is afhankelijk van de dikte en grote van jouw havermoutcups. Hoe dikker en groter, hoe langer de baktijd.

 

 

* Ik gebruikte 65 g havermout uit de supermarkt en 65 g havermout van de molen. De laatste is wat grover en geeft dus een grovere structuur aan je cups.


Havermoutcups met gedroogde cranberry’s

 

Deze heerlijke havermoutcups zijn wel zo makkelijk te maken en zo lekker als snackje. Ideaal als je even een energy boost nodig hebt.

 

Voedingswaarde per cup: 75,6 kcal, 2 g vet, 13,2 g koolhydraten, 1,4 g vezels, 1,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 12 cups:

130 g Havermout*

1 g Zout

50 g gedroogde cranberry’s

15 g Kokosolie

40 g Honing

15 ml Water

 

Bereidingswijze:

Ik maakte de havermoutcups in een siliconen bakmat (zie foto). Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze in huis heeft. Je kan iedere andere bakvorm gebruiken. Als deze niet van siliconen is dient deze wel bekleed te worden met bakpapier of gebruik wat vet (kokosolie, bakspray, roomboter) om de vorm of vormpjes in te vetten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de havermout, het zout en de cranberry’s in een ruime kom en zet dit even aan de kant.

Voeg kokosolie, honing en water bij elkaar in een magnetron besteding kommetje. Verwarm dit even in de magnetron zodat het goed vloeibaar is. Het kan uiteraard ook in een pannetje op het fornuis.

Meng de vloeibare massa door de droge massa. Roer met een lepel tot alle havermout lichtvochtig is.

Laat het mengsel 5 minuten staan. In deze tijd absorbeert de havermout het vloeibare mengsel en wordt het geheel wat plakkeriger.

Roer de massa nogmaals goed door.

Verdeel de massa over de bakvormpje of stort het in een grotere bakvorm. Druk de massa heel goed aan met de bolle kant van een lepel. Het is belangrijk dat je dit echt goed doet, zodat de cups na het bakken niet kruimelen.

Bak de cups in het midden van de oven +/- 25 minuten. De baktijd is lastig aan te geven. De baktijd is afhankelijk van de dikte en grote van jouw havermoutcups. Hoe dikker en groter, hoe langer de baktijd.

 

 

* Ik gebruikte 65 g havermout uit de supermarkt en 65 g havermout van de molen. De laatste is wat grover en geeft dus een grovere structuur aan je cups.