Kokos cacao truffels

 

Voor het maken van deze heerlijk zachte, eiwitrijke truffels heb je maar 4 ingrediënten nodig! Lekker als snackje bij een kop koffie of thee.

 

Recept

Ingrediënten voor 14 truffels

1 blik Kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld 240 g (ik koop de blikjes bij de Action)

1 scoop Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak (28 g) een ander smaakje kan natuurlijk ook

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

Cacao

 

Bereidingswijze

Maal de kikkererwten samen met het eiwitpoeder en de Sukrin helemaal fijn in een keukenmachine. Het vergt even geduld, maar uiteindelijk ontstaat er een plakkerige massa.

Zet de kikkererwtenmassa een half uurtje in de koelkast, hierdoor wordt het iets makkelijker er balletjes van te rollen.

Zet een bordje met cacao klaar.

Maak je handen een beetje nat met wat water. Pak steeds een beetje kikkererwtenmassa en leg ze op het bordje met cacao.

Was je handen nadat je de balletjes gedraaid heb, droog ze goed af en rol vervolgens de balletjes door de cacao. Leg ze op een schoon bordje en zet ze weer een half uurtje in de koelkast. Hierdoor worden ze wat steviger.

De truffels kunnen zeker 14 dagen bewaard worden in de koelkast. Wel even afdekken om uitdroging te voorkomen.