Kruidige cake

 

Deze heerlijk geurende cake verbergt een schat aan ingrediënten. Hij is heerlijk zoet en kruidig en ongemerkt werk je bij het eten van deze heerlijkheid heel wat grammetjes (85 g per plak) groenten naar binnen. Neem dus gerust een tweede of derde plak, want dankzij de gunstige voedingswaarden kan dit zeker!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke plak): 91,6 kcal, 1 g vet, 7,5 g koolhydraten, 4 g vezels, 10,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 blikje Cannellinibonen afgespoeld en uitgelekt is dit 250 g (ik gebruik die van Jumbo eigenmerk)

Een pakje gekookte bieten van 500 g. Dit is uitgelekt 430 g.

5 Eiwitten (165 g)

50 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak

100 g Sukrin Gold of 10 g van een ander zoetmiddel

5 g Chai

30 g Ontvette kokosmeel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine, maal fijn/mix en stort het beslag in de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar. Let op! Iedere oven is anders, dus de baktijd kan varieren. Houd je van droge cake, bak dan wat langer.

Laat de cake goed afkoelen voordat je deze in 8 plakken verdeelt. Je kan de cake goed ingepakt zeker 5 dagen bewaren. Invriezen kan ook.