Peren kaneel cannellinibonencake

 

Een heerlijk zoete, sappige cake met wel heel fijne voedingswaarde!

 

Voedingswaarde voor de hele cake: 720 kcal, 33,2 g vet, 67,1 g koolhydraten, 72,5 g eiwit, 40 g vezels

 

Voedingswaarde pet 1/8 deel (een flinke plak): 90 kcal, 4,2 g vet, 8,4 g koolhydraten, 9,1 g eiwit, 5 g vezels

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

1 blik Cannellinibonen van Jumbo eigenmerk (250 g) afgespoeld en uitgelekt

5 Eiwitten (185 g)

100 ml Water

40 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmak

25 g Ontvette kokosmeel

4 g Kaneel

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

Snuf zout

3 rijpe Peren (300 g) geschild en in stukjes gesneden

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.

Maal de cannellinibonen fijn in een keukenmachine. Dit gaat het makkelijkst als je wat van het eiwit toevoegt. Cannellinibonenpuree, eiwit, water, eiwitpoeder, kokosmeel, kaneel, Sukrin en zout in een ruime kom. Meng met een garde tot een glad beslag. Spatel de stukjes peer door het beslag en schenk het in de cakevorm.

Bak de cake in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen in de bakvorm en snijd vervolgend in 8 plakken. De cake kan 5 dagen, goed ingepakt, bewaard worden. Invriezen kan ook.