Pindakaas chocolade kwarkcake

 

Vind je de combinatie pindakaas en chocolade ook zo goddelijk? Dan is dit recept ideaal, want hier kun je zonder schuldgevoel lekker van genieten.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel, een flinke plak: 96,4 kcal, 1,2 g vet, 10 g koolhydraten, 1,4 g vezels, 12,4 g eiwit

 

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Magere Franse kwark (ik gebruik die van AH eigenmerk)

3 Eiwitten (100 g)

75 g Ultra fine oats van Body&Fitshop of havermeel of zelf fijn gedraaide havermout

25 g Sukrin of 5 g van een ander zoetmiddel

20 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaak

10 g Cacao

20 g Eiwitpoeder (whey) met pindakaassmaak

5 g PB2 pindakaaspoeder (verkrijgbaar bij Body&Fitshop)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Doe de kwark samen met het eiwit, de ultra fine oats en de Sukrin in een ruime kom. Meng dit goed door elkaar.

Schep nu 350 gram van het mengsel over in een andere ruime kom. Je hebt nu dus 2 kommen met beslag.

Voeg aan kom 1 de chocolade eiwitpoeder en cacao toe. Meng dit goed door elkaar.

Voeg aan kom 2 de pindakaas eiwitpoeder en PB2 toe. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel de inhoud van kom 1 over de cakevorm.

Verdeel de inhoud van kom 2 over de chocoladelaag.

Bak de cake in +/- 35 minuten gaar in het midden van de oven op een rooster.

Laat de cake afkoelen in het bakblik. Zet vervolgens een paar uur in de koelkast om goed koud te laten worden.

Snijd de cake in 8 gelijke plakken. Goed ingepakt kan je de cake zeker 5 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.