Pindakaas cupcakes

 

Pindakaas is hip! Pindakaas is lekker en kan wat mij betreft altijd.

Deze cakejes dus ook. Ik neem ze als ontbijt, tussendoortje in de ochtend, middag of avond. Altijd lekker! De cakejes zijn rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten en vet, ideaal dus. Bovendien zijn ze in een handomdraai gemaakt, zonder hulp van keukenapparatuur.

 

Voedingswaarde per cakeje: 79,8 kcal, 1,1 g vet, 3,9 g koolhydraten, 1,2 g vezels, 13,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor 10 cakejes:

500 g Magere Franse kwark (Jumbo eigenmerk)

3 Eiwitten (95 g)

75 g Ontvette pindameel

25 g Sukrin of 5 g van een ander zoetmiddel

50 g Eiwitpoeder (whey) met pindakaassmaak

1 g Zout

2 g Bakpoeder

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet een silliconen cupcaketray klaar. Heb je dit niet, gebruik dan losse silliconen- of papieren cupcakevormpjes.

Doe alle ingrediënten in een ruime kom. Meng met een garde of spatel.

Verdeel het beslag over de 10 vormpjes.

Bak de cakejes in het midden van de oven op een rooster in +/- 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Je kan de cakejes zeker 3 dagen bewaren. Invriezen kan ook. Wel even goed inpakken.