Proteïne fluff

 

Al enige tijd zie ik de proteïne fluff voorbij komen op InstaGram. Ik was een beetje sceptisch, het leek me een hap lucht met een smaakje. Maar door alle positieve reacties werd ik toch nieuwsgierig en wilde het eens proberen.

Volgens de berichten moest ik echt Micellar caseïne eiwitpoeder van Body&fit shop gebruiken voor het beste resultaat. Eigenwijs als ik ben probeerde ik het eerst met Isolaat perfection eiwitpoeder, want dat had ik al in huis. Ik was erg enthousiast over het resultaat. Een enorme bak heerlijke mousse.

Toch wilde ik het ook met die Micellar caseïne proberen, dus bestelde ik een bus in de smaak cookies&cream, dit leek me wel een smaak waarmee ik vele kanten uit kan.

En jawel, het is echt waar! Met de Micellar caseïne krijg je een enorm stevige creme-achtige mousse. En wauw, zulke goede voedingswaarde!!!

Het is wel even wat werk en je hebt er wat afwas van, maar ik vind het de moeite meer dan waard!

 

 

 

Peer chocolade fluff

 

Voedingswaarde (zonder toppings): 173 kcal, 2,4 g vet, 17,9 koolhydraten, 3,5 g vezels, 21 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Peer uit de vriezer (ik had zelf een peer geschild en in stukjes ingevroren)

24 g Micellar caseïne (ik gebruik Cookies&Cream van Body&fitshop)

100 ml Water

5 g Cacao

 

Bereidingswijze:

Crush het fruit samen met de micellar caseïne in de blender of in een keukenmachine tot het een soort poeder is. Voeg water toe. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

Schenk/schep de massa, met behulp van een pannenlikker, over in een grote kom en voeg cacao toe. Mix met de handmixer in 3 minuten tot een fluff.

Nu kan je de fluff aftoppen met alles wat je maar lekker vindt, maak er een feestje van!

 

Banaan, aardbei, blauwe bessen fluff

 

Bij bijna alle supermarkten worden heel handige doosjes diepvriesfruit verkocht. Bij de Jumbo verkopen ze ook smoothiemix met daarin banaan, aardbeien en blauwe bessen. Ideaal voor het maken van een heerlijke zoete fluff.

Uiteraard kan je ook zelf vers fruit invriezen.

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Smoothiemix uit de vriezer (Jumbo)

20 g Micellar caseïne cookies&cream (body&fit shop)

125 ml Water

 

 

Bereidingswijze:

Crush het fruit samen met de micellar caseïne in de blender of in een keukenmachine tot het een soort poeder is. Voeg water toe. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

Schenk/schep de massa, met behulp van een pannenlikker, over in een grote kom. Mix met de handmixer in 3 minuten tot een fluff.

Nu kan je de fluff aftoppen met alles wat je maar lekker vindt, maak er een feestje van!

 

Banaan, pinda caramel fluff

 

Dat dit een gouden combinatie is staat als een paal boven water. Deze fluff werd bij mij heerlijk zalfig, ik denk door de banaan, en de bite en smaak van de pinda's en de caramel syrup maakten het compleet.

 

Voedingswaarde: 372 kcal, 15,3 g vet, 36,9 g koolhydraten, 2,4 g vezels, 27,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Banaanplakjes uit de vriezer

20 g Micellar caseïne cookies&cream (body&fit shop)

10 g Cacao

125 ml Water

20 g Ongebrande pinda's

Waldenfarms caramel syrup

 

Bereidingswijze:

Crush de banaanplakjes, micellar caseïne en cacao in de blender of in een keukenmachine tot het een soort poeder is. Voeg water toe. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

Schenk/schep de massa, met behulp van een pannenlikker, over in een grote kom. Mix met de handmixer in 3 minuten tot een fluff.

Rooster de pinda's even in een droge koekenpan. Verdeel de pinda's en Waldenfarms caramel syrup over de fluff.

Ik deed er ook nog wat tropische mix (verkrijgbaar bij de Action) en spikkels over.

 

Mango chocolade fluff

 

Voedingswaarde voor de hele bak fluff exclusief de Wheytella: 174 kcal, 1,6 g vet, 20,1 g koolhydraten, 3,8 g vezels, 17,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Mango stukjes uit de vriezer (Jumbo)

20 g Micellar caseïne cookies&cream (body&fit shop)

5 g Cacao

125 ml Water

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Crush de mangostukjes, micellar caseïne en cacao in de blender of in een keukenmachine tot het een soort poeder is. Voeg water toe. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

Schenk/schep de massa, met behulp van een pannenlikker, over in een grote kom. Mix met de handmixer in 3 minuten tot een fluff.

Nu kan je de fluff aftoppen met alles wat je maar lekker vindt.

 

Bosvruchten fluff

 

Roze is 1 van mijn lievelingskleuren! Dus van dit plaatje word ik erg blij. Van deze bak fluff naar binnen lepelen nog veel blijer. En als je de voedingswaarde leest smaakt het nog veel beter!!

 

Voedingswaarde, zonder de granaatappelpitjes: 115 kcal, 1,8 g vet, 8,8 g koolhydraten, 17,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

125 g Bosvruchten uit de vriezer (Jumbo)

20 g Micellar caseïne cookies&cream (body&fit shop)

125 ml Water

 

Bereidingswijze:

Crush de bosvruchten samen met de micellar caseïne in de blender of in een keukenmachine tot het een soort poeder is. Voeg water toe. Laat de machine draaien tot alles goed gemengd is.

Schenk/schep de massa, met behulp van een pannenlikker, over in een grote kom. Mix met de handmixer in 3 minuten tot een fluff.

Ik strooide er nog wat granaatappelpitjes over voor een lekkere bite.