Rabarber kwarkcake

 

Dit receptuur voor kwarkcake is super simpel en super snel te maken. Het is ideaal als ontbijt to go of als lekkere snack.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel: 75,7 kcal, 0,7 g vet, 6,9 g koolhydraten, 2,1 g vezels, 9,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

350 g Rabarber

500 g Magere Franse kwark

3 Eiwitten (105 g)

75 g Ultra fine oats (havermeel)

20 g Ontvet kokosmeel

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cake bakblik met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Maak de stengels rabarber schoon door het buitenste laagje er met een mesje af te pellen. Verwijder ook de uitgedroogde uiteinden. Leg de rabarberstengels op de bodem van het cake bakblik.

Meng alle overige ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Giet het beslag over de rabarber en tik met het cake bakblik op het aanrecht zodat het beslag naar beneden zakt.

Bak de kwarkcake in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.

Laat helemaal afkoelen en zet vervolgens in de koelkast zodat de kwarkcake stevig wordt.