Blue berry cheesecake

 

Heerlijk zo'n Amerikaanse blue berry cheesecake, maar meestal niet zo verantwoord. Deze variant wel!

Prima als voedzaam ontbijt of genieten met een heerlijke punt van deze cheesecake bij een kop koffie of thee.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke punt): 280,1 kcal, 12,2 g vet, 14,5 g koolhydraten, 6,5 g vezels, 25,8 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

50 g Gedroogde pruimen

75 g Amandelmeel

75 g Kokosmeel

10 g Kokosolie

50 ml Water

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm, met een doorsnede van 23 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte roomboter.

Wel de gedroogde pruimen +/- 15 minuten in heet water. Smelt de kokosolie, dit kan in een pannetje of in een bakje in de magnetron.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een plakkerig deeg ontstaan is. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Dit gaat het makkelijkst met een licht vochtige handpalm.

Bak de bodem +/- 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

3 bakjes (600 g) Goldessa roomkaas light (verkrijgbaar bij de Lidl)

1 bak (500 g) Jumbo Franse magere kwark

2 Eieren (100 g)

3 Eiwitten (100 g)

70 g Eiwitpoeder (whey) vanillesmaak

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

1 doosje (250 g) Blauwe bessen uit de vriezer (ik gebruikte die van Jumbo eigen merk)

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen in een ruime kom. Mix met de mixer tot een glad geheel.

Spatel de blauwe bessen door de massa en stort het geheel op de bodem in de springvorm.

Bak de cheesecake in +/- 70 minuten, in het midden van de oven op een rooster, bijna gaar. Laat de cheesecake eerst buiten de koelkast in de springvorm afkoelen en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast, nog steeds in de springvorm. Tijdens het afkoelen gaart de taart nog een beetje verder en zal deze steviger worden.

Snijd de cheesecake rondom los van de springvorm en verwijder de ring. Snijd de cheesecake in 8 gelijke punten.

De cheesecake blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast. Wel goed afdekken! Invriezen kan ook.