Cherry cola kwarktaart

 

Cherry cola is booming! Coca Cola en Pepsi hebben beiden een eigen variant en die smaken wat mij betreft beiden naar meer! Ik vind het zo lekker dat ik er iets mee wilde doen, het goedje moest verwerkt in een baksel. Cola verhitten is niet zo’n goed plan, dus een koude bereiding moest het worden. Wat is er dan geschikter dan een kwarktaart? Een cherry cola kwarktaart!

De voedingswaarden maken dat je gerust een tweedepunt kunt opsnoepen. Ideaal!!

 

 

Voedingswaarden per 1/10 deel: 103,5 kcal, 1,2 g vet, 6,6 g koolhydraten, 1,8 g vezels, 15,9 g eiwit


Recept

Ingrediënten voor de bodem:

250 g Courgette

1 Eiwit (35 g)

50 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

10 g Kokosmeel

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

 

50 g Muesli (ik gebruikte My Muesli chocolate)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm, met bakpapier.

Snijd de courgette in stukken, doe deze samen met het eiwit, eiwitpoeder, kokosmeel en Sukrin in een keukenmachine. Maal tot een gladde massa.

 

Doe de massa over in een kom en voeg de muesli toe. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven, op een rooster. Laat de bodem goed afkoelen.

Ingrediënten cola kwarklaag:

10 blaadjes Gelatine (21 g)

500 g Magere Franse kwark

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

 

1 blikje Cherry cola

Bereidingswijze:

Week de blaadjes gelatine in een bakje met ruim koud water.

Kwark en eiwitpoeder in een ruime kom. Mix met een garde of handmixer.

Voeg de cherry cola beetje voor beetje toe. Blijf mixen tot het een homogene massa is.

Vis de blaadjes gelatine uit het water en doe ze in een steelpannetje. Voeg 1 eetlepel koud water toe. Verwarm/smelt de gelatine op laag vuur. Voeg de gesmolten gelatine toe aan het kwarkmengsel en roer het geheel goed door.

 

Stort het mengsel op de afgekoelde bodem en zet minimaal  4 uur in de koelkast. 

Ingrediënten cherry cola geleilaag:

6 blaadjes gelatine (9 g)

1 blikje Cherry cola

 

Bereidingswijze:

Week de blaadjes gelatine in een bakje met ruim koud water.

Leeg het blikje cherry cola in een kom.

Vis de blaadjes gelantine uit het water en doe ze in een steelpannetje. Voeg 1 eetlepel koud water toe. Verwarm/smelt de gelatine op laag vuur. Voeg de gesmolten gelatine toe aan de cherry cola. Roer met een spatel door elkaar. Zet de kom in de koelkast en roer iedere 5 minuten. Na 10 tot 20 minuten is de vloeistof wat dikker. Stort de gelei op de kwarklaag en zet de taart terug in de koelkast. Laat de geleilaag goed opstijven.

 

 

Haal voor het verwijderen van de rand van de springvorm eerst een scherp mes langs de rand. Dit voorkomt dat de taart zal scheuren.