Chocolade kwarktaart

 

Liefde voor alle chocoladetaarten! Deze chocolade kwarktaart heeft een heel bijzondere bodem, namelijk een bodem van onder andere wortel! Kijk snel verder en ontdek alle geheimen van deze hemels lekkere taart!

 

Voedingswaarde: 195,7 kcal, 3,3 g vet, 22 g koolhydraten, 3,5 g vezels, 22 g eiwit

 

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

150 g Winterpeen, geschild en in kleine stukjes gesneden

50 g Gedroogde pruimen

75 g Ultra fine oats van Body&fitshop of havermeel of fijn gedraaide havermout

10 g Kokosolie

Snufje zout

75 g Havermout/havervlokken

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 26 cm met bakpapier.

Kook de stukjes winterpeen gaar in water en giet deze af.

Laat de pruimen +/- 15 minuten wellen in kokend water.

Smelt de kokosolie. Dit kan in een pannetje of in een bakje in de magnetron.

Maal in een keukenmachine de peen, pruimen, ultra fine oats, kokosolie en het zout tot een plakkerige gladde massa. Doe de massa in een kom en voeg de havermout toe. Verdeel de massa over de bodem van de springvorm en bak de bodem +/- 20 minuten in het midden van de oven op een rooster. Laat de bodem afkoelen.

 

Ingrediënten voor de kwarklaag:

2 bakken (1000!g) Franse magere kwark van Jumbo

70 g Eiwitpoeder (whey) chocoladesmaak

20 g Cacao

10 g Sukrin of 2 ga van een ander zoetmiddel

10 blaadjes (17 g) Gelatine

 

Bereidingswijze

Doe koud water in een bakje en laat hierin de gelatine weken.

Mix in een ruime kom kwark, eiwitpoeder, cacao en Sukrin tot een glad geheel.

Doe de gelatineblaadjes met aanhangend vocht in een pannetje en smelt dit voorzichtig op laag vuur. Voeg de gesmolten gelatine toe aan de kwarkmassa. Mix het geheel 5 minuten op de hoogste stand.

Stort de kwarkmassa op de afgekoelde bodem. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.

Snijd de taart voorzichtig langs de rand los en verwijder de ring van de springvorm. Snijd de taart in 8 gelijke punten. De taart blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast. Wel even goed afdekken om uitdroging te verkomen. Invriezen kan ook.