Chocolate-peanutbutter cheesecake

 

Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat! Deze heerlijke cheesecake zit boordevol groenten en is daarom geschikt voor ieder moment waarop jij zin hebt in iets lekkers. Ik eet het meestal als ontbijt, maar ook bij de thee/koffie doet hij het erg goed en niemand zal doorhebben dat jij heel verantwoord bezig bent en stik jaloers zijn!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 252,1 kcal, 9,7 g vet, 20,8 g koolhydraten, 18,4 g eiwit, 5,3 g vezels

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

200 g Pompoen

100 g Wortel

75 g Kokosrasp (klapper)

75 g Havermout

50 g Dadels

50 g Gedroogde vijgen

10 g Kokosolie

Snufje zout

 

Bereidingswijze:

Snijd de pompoen in parten. Verwijder zaden en draden. Schil de parten en snijd in gelijke stukjes. Weeg 200 g pompoenstukken af in een kookpan.

Schil de wortel en snijd in stukken. Voeg 100 g wortelstukjes toe aan de pompoenstukjes. Voeg water toe en kook de pompoen en wortel helemaal zacht en gaar. Giet de groenten af, bewaar het kookvocht!

Stamp de groenten fijn met een pureestamper of gebruik een staafmixer.

Snijd de dadels en vijgen in stukjes, doe ze in een schaaltje en schenk er kokend water op. Laat 15 minuten staan en giet dan af. Maal de dadels en vijgen fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.

Dadel/vijgenpuree, kokosrasp, havermout en zout mogen nu bij de pompoenwortelpuree.

Smelt de kokosolie in een bakje in de magnetron of in een pannetje op laag vuur. Voeg ook dit toe aan de pompoen/wortel puree.

Kneed het geheel tot een bal. Is het te droog? Voeg dan wat kookvocht toe.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Verdeel het deeg over de bodem. Als het deeg plakt kan je een eetlepel nat maken en met de bolle kant het deeg glad strijken.

Bak de bodem 15 tot 20 minuten in een oven die op 200 graden is voorverwarmd.

Laat de bodem afkoelen (dit mag in de koelkast).

 

Ingrediënten voor de kwarklaag:

750 g Magere kwark (ik gebruik die van Jumbo eigenmerk)

56 g Eiwitpoeder (whey) met chocoladesmaak

10 g Cacao

8 blaadjes Gelatine

 

Bereidingswijze:

Leg de blaadjes gelatine 1 voor 1 in een bak met koud water.

Doe de kwark, het eiwitpoeder en de cacao in een ruime kom. Mix met de mixer.

Haal de gelatine blaadjes met iets van het aanhangent vocht uit het water en doe ze in een steelpannetje. Verwarm op laag vuur tot de gelatine gesmolten is.

Voeg de gelatine toe aan de kwark en mix met de mixer tot een luchtig geheel, dit duurt ongeveer 5 minuten.

Verdeel de chocolade-kwarkmassa over de bodem van de taart. Zet de taart in de koelkast.

 

Ingrediënten voor de pompoen/peanutbutterlaag:

300 g Pompoenstukjes

28 g Eiwitpoeder (whey) met peanutbutter smaak

2 blaadjes Gelatine

 

Bereidingswijze:

Kook de pompoenstukjes gaar in water, giet af en stamp fijn met een pureestamper of gebruik een staafmixer. Voer het eiwitpoeder toe en roer dit goed door.

Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

Verwarm de gelatineblaadjes met aanhangend vocht in een steelpannetje op laag vuur, tot ze gesmolten zijn en voeg dit toe aan het pompoenmengsel. Mix met de mixer.

Verdeel het pompoenmengsel over de chocoladelaag. Zet de taart in de koelkast en wacht tot deze helemaal opgesteven is. Dit duurt zeker 3 uur.

 

Als de taart helemaal opgesteven is kan je deze in 8 punten snijden.

Ik doe ieder puntje in een bakje met deksel en bewaar het in de vriezer.