Citroen frambozen cheesecake

 

Een heerlijk frisse, maar toch zoete en smeuïge  cheesecake die altijd kan!

 

Voedingswaarde per punt, 1/8 deel: 177,6kcal, 5,8 g vet, 8,4 g koolhydraten, 1,6 g vezels, 21,4 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)

500 g Optimel citroenkwark

3 Eieren (150 g)

3 Eiwitten (105g)

70 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

Rasp van 1 citroen (10 g)

Sap van 2 citroenen (80 g)

1 doosje Diepvries frambozen van Jumbo eigenmerk ( 250 g)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte kokosolie.

Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder, Sukrin, citroenrasp en citroensap in een ruime kom. Mix met een (hand)mixer tot een gladde massa. Stort de helft van het beslag in de springvorm.

Verdeel de frambozen over het beslag en schenk de rest van het beslag in de springvorm.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar. Controleer tussendoor. De taart is gaar wanneer deze niet meer "flubbert" in het midden.

Laat de taart even afkoelen buiten de koelkast en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd de taart in 8 punten en geniet!

De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken.

Invriezen kan ook.