Fruitvlaai

 

Voedingswaarde voor de bodem met pudding: 1195 kcal, 44,2 g vet, 121,7 g koolhydraten, 30,2 g vezels, 56,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

100 g Havermeel

50 g Kokosmeel

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Sukrin of Steviala

2 g Zout

100 ml Magere melk of een ander melksoort

1 Eiwit (35 g)

30 g Kokosolie (gesmolten)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een vlaaivorm/taartvorm met een doorsnede van 28 cm in met een vetstof. Ik gebruikte Pam spray.

Doe alle eerst alle droge ingrediënten in een ruime kom. Voeg vervolgens all natte ingrediënten toe en kneed het geheel tot een mooie deegbol.

Druk het deeg uit in de vorm en maak een opstaand randje.

Bak de bodem in het midden van de oven op een rooster in +/- 15 minuten mooi goudbruin. 

 

Laat de bodem afkoelen


Ingrediënten voor de pudding:

1 pakje Jello Banana cream sugar free*

400 ml Magere melk**

 

Bereidingswijze:

Doe de puddingpoeder in een ruime kom. Giet de magere melk erbij en roer met een garde tot een gladde massa. Laat het mengsel 1 minuut staan en roer dan nog eens. Zet de kom 5 minuten in de koelkast. 

Roer de pudding nog eens door en schep het vervolgens met behulp van een pannenlikker op de vlaaibodem. Verdeel de pudding over de bodem en zet de vlaai een  half uurtje in de koelkast.

 

Hierna kan je de vlaai afgarneren met fruit van het seizoen. Ik koos voor nectarine, aardbeien, kersen en blauwe bessen.

 

*Uiteraard kan je ook een andere smaak kiezen. De suikervrije Jello pudding is online verkrijgbaar, onder andere hier. In de supermarkt vind je van het mer dr. Oetker ook roerpudding, deze is helaas niet suikervrij en bevat dus veel meer calorieën.

**Helaas lukt het niet om de pudding te maken met sojamelk, dan bindt het namelijk niet.