Koeienvlekken cheesecake

 

Een koe is een mooi beest en dat komt uiteraard door de mooie tekeningen op zijn huid. Die mooie vlekken komen terug in deze heerlijk zoete cheesecake met chocolade- en vanillesmaak op een heerlijk dikke bodem waarin weer groente verwerkt is.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 174,3 kcal, 5,7 g vet, 6,6 g koolhydraten, 2,6 g vezels, 22,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

225 g Courgette geraspt

2 Eiwitten (70 g)

50 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

10 g Cacao

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof.

Meng alle ingrediënten door elkaar en maak hiervan een bodem in de springvorm.

Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven op een rooster.

 

Ingrediënten voor de cheeselaag:

500 g Magere Franse kwark

600 g Roomkaas light (Goldessa)

2 Eieren (110 g)

3 Eiwitten (105 g)

40 g Sukrin of 8 g van een ander zoetmiddel

25 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

50 g Cacao

25 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

 

Bereidingswijze:

Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Meng de kwark, roomkaas, eieren, eiwit en Sukrin tot een gladde massa.

Giet 675 g van de massa over in een andere kom.

Voeg aan kom 1 eiwitpoeder met chocoladesmaak en cacao toe. Roer dit goed door.

Voeg aan kom 2 eiwitpoeder met vanillesmaak toe en roer ook dit goed door.

Schep om en om chocoladebeslag en vanillebeslag op de bodem in de springvorm, zodat er een koeienvlekken effect ontstaat.

Bak de cheesecake 60 minuten in het midden van de oven op een rooster. Zet daarna de oven uit, maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met het deurtje gesloten.

Laat de cheesecake vervolgens rustig buiten de oven verder afkoelen en daarna nog minimaal 4 uur in de koelkast.