Kokos banaancheesecake met een vleugje sinaasappel

 

Een heerlijke smaakcombinatie samen gekomen in een zachte, zoete cheesecake op een koekbodem.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 218,4 kcal, 5,8 g vet, 22,6 g koolhydraten, 3,8 g vezels, 18,1 g eiwit

 

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

150 g Verkade Nizza kokos biscuitjes

100 g Overrijpe banaan

1 Eiwit (35 g)

20 g Eiwitpoeder met kokossmaak

20 g Kokosmeel

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een homogene massa. De massa wordt plakkerig. Schep het mengsel op de bodem van de springvorm en strijk glad met de bolle kant van een eetlepel.

Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.

Ingrediënten voor de cheeselaag:

500 g Campina magere milde kwark kokos

200 g Roomkaas light (Goldessa)

2 Eieren

3 Eiwitten

40 g Eiwitpoeder met kokossmaak

20 g Sukrin of 4 g van een ander zoetmiddel

5 g Sinaasappelrasp

150 g Overrijpe banaan in plakjes

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten, behalve de plakjes door elkaar met een garde of een mixer. Spatel als laatst de plakjes banaan door het mengsel. Stort de massa op de bodem.

Bak de cheesecake 60 minuten in het midden van de oven op een rooster. Zet de oven daarna uit maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan met het deurtje dicht. Laat de cheesecake vervolgens nog een uur afkoelen buiten de oven en vervolgens nog minimaal 4 uur in de koelkast.