Kokos cheesecake met rood fruit

 

Wie houdt er van kokos?

Wie houdt er van rood fruit?

Wie houdt er van cheesecake?

 

Oke, dan bak ik toch een kokos cheesecake met rood fruit, die ook nog eens heel fijne voedingswaarde heeft.

 

Voedingswaarde per punt, 1/8 deel: 182,5 kcal, 6,2 g vet, 7,9 g koolhydraten, 22,5 g eiwit, 1,7 g vezels

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Roomkaas light van Goldessa (verkrijgbaar bij Lidl)

500 g Magere kwark (ik gebruikte die van Jumbo eigenmerk)

2 Eieren (115 g)

3 Eiwitten (120 g)

70 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

1 doosje Diepvries bosvruchten van Jumbo eigenmerk ( 250 g)

10 g Kokosrasp

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier.

Vet de opstaande randen in met een vetstof, ik gebruikte roomboter.

Roomkaas, kwark, eieren, eiwitten, eiwitpoeder en Sukrin in een ruime kom. Mix met een handmixer tot een gladde massa. Stort de helft van het beslag in de springvorm.

Verdeel de bosvruchten over het beslag en schenk de rest van het beslag in de springvorm.

Bestrooi de taart met kokosrasp.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 70 minuten gaar. Controleer tussendoor. De taart is gaar wanneer deze niet meer "flubbert" in het midden.

Laat de taart even afkoelen buiten de koelkast en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Snijd de taart in 8 punten en geniet!

De taart kan zeker 5 dagen bewaard worden in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.