Verse vijgentaart

 

Deze heerlijk zoete taart met fijne structuur en sappige vijgen verbergt een grote schat. Het beslag bestaat namelijk grotendeels uit groente. Ik koos voor courgette, omdat deze zeer neutraal van smaak is en intens fijne voedingswaarde heeft. De courgette zorgt voor volume zonder al te veel calorietjes.

Ik ontbijt graag met een flinke punt van deze taart. Hartverwarmend en lekker vullend. Maar ook met een goede mok dampende thee onder je kleedje op de bank is dit genieten.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 201,5, 9,4 g vet, 13,7 g koolhydraten, 3 g vezels, 14,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 Courgette (zonder kop en kont 350 g)

150 g Magere kwark

2 Eieren (110 g)

1 Eiwit (35 g)

60 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

90 g Havermeel

110 g Amandelmeel

35 g Steviala, 50 g Sukrin of 10 g van een ander zoetmiddel

15 g Chai, pumpkin spices, speculaaskruiden of kaneel

5 g Bakpoeder

1 g Zout

4 Vijgen (160 g)

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de courgette in stukken. Doe alle ingrediënten, behalve de vijgen, in een keukenmachine en maal dit tot een gladde, homogene massa.

Stort het beslag in de springvorm. Halveer de vijgen en leg ze bovenop de taart.

 

Bak de taart in het midden van de oven in +/- 45 minuten gaar. Laat de taart afkoelen op een rooster op het aanrecht.