Worteltaart

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 150,4 kcal, 1,1 g vet, 20,5 g koolhydraten, 12,8 eiwit, 4,6 g vezels

 

Wie houdt er nou niet van een lekkere punt worteltaart? Heerlijk, maar niet zo verantwoord dat je het iedere dag kan eten. Deze variant wel! Hij doet het goed als ontbijt, vaak combineer ik het dan met wat kwark en vers fruit, maar ook als snack, bij een lekker kopje thee, is het genieten.

 

 

 

 

 

Recept

Ingrediënten:

500 g Pompoenpuree* of ongezoete appelmoes

250 g Cannellinibonen (Jumbo eigenmerk), uitgelekt en afgespoeld

200 g Wortels (geraspt)

6 Eiwitten (240 g)

50 g Ultra fine oats (verkrijgbaar bij Body&fitshop) of havermeel of fijn gemalen havermout

50 g Eiwitpoeder (whey) vanillesmaak

4 g Kaneel

2 g Zout

10 g Sukrin of 2 g van een ander zoetmiddel

100 g Rozijnen

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande randen in met een vetstof (ik gebruikte kokosvet).

Doe de pompoenpuree in een ruime kom.

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit fijn in een keukenmachine. Voeg dit mengsel toe aan de pompoenpuree.

Roer even door met een lepel of pannenlikker.

Voeg nu ook de wortelrasp, ultra fine oats, het eiwitpoeder, de kaneel, zout en Stevia toe. Roer goed door.

Schep de rozijnen door het beslag en verdeel het beslag over de bakvorm.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.

Laat de taart afkoelen en snijd in 8 punten. Je kan de punten per stu invriezen.

 

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.