Vanillecake met peer en vijg

 

Deze cake is in een handomdraai gemaakt en lekker als snack of ontbijt met bijvoorbeeld wat kwark/yoghurt en eventueel wat vers fruit.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel: 91,2 kcal, 0,5 g vet, 8,5 g koolhydraten, 11,8 g eiwit, 2,6 g vezels

 

 

 

 

 

 

 

Recept
Ingrediënten:
250 g Pompoenpuree*
250 g Cannellini bonen
270 g Eiwit
130 g Peer
80 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak

2 g Kaneel
1 g Zoetstof
55 g Gedroogde vijgen in stukjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
Doe alle ingrediënten (behalve de vijgen) in de keukenmachine en maal tot een glad beslag.
Schenk/schep het beslag in de bakvorm en verdeel de stukjes vijg over de cake, de stukjes zakken vanzelf wat naar beneden.
Bak de cake +/- 45 minuten in het midden van de oven op een rooster.
Laat de cake afkoelen en snijd in 10 plakken. Proef er 1 of 2 en vries de rest snel in.
  

*Pompoenpuree: Pompoenpuree kan je op 2 manieren maken.

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Prik met een mes gaatjes in de pompoen, dit versnelt het garingsproces. Leg de pompoen in zijn geheel op een bakplaat met bakpapier of leg de pompoen in een ovenschaal. Bak de pompoen +/- 1,5 uur in de oven. Draai de pompoen halverwege een keer om. Check of de pompoen helemaal zacht/gaar is door er met een vork rondom in te prikken.

Laat de pompoen afkoelen. Snijd de pompoen vervolgens doormidden. Verwijder met een lepel de draden en zaden en schep daarna het zachte vruchtvlees van de schil.

 

2. Pompoen is een harde groenten. Het snijden ervan gaat het best met een groot, stevig koksmes.

Snijd de pompoen doormidden en vervolgens in parten. Verwijder de zaden en draden, doe dit met een klein mesje.

Schil de schil van pompoen en snijd de parten in gelijke stukjes.

Kook de stukjes pompoen gaar in water. Giet het af en stamp het met een stamper fijn of gebruik een staafmixer.

 

De pompoenpuree kun je 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook invriezen kan.