Wortel banaancake

 

Een lekker zoete cake vol groente en fruit. In een handomdraai gemaakt, succes gegarandeerd op ieder moment van de dag.

 

Voedingswaarde per 1/12 deel: 86 kcal, 3 g vet, 13,4 g koolhydraten, 2,4 g vezels, 5,9 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

4 Overrijpe bananen (440 g)

3 Eiwitten (105 g)

150 g Wortelrasp

50 g Havermout

50 g Flavoured oats banana van Body&Fit shop of havermeel

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

5 g Kaneel

1 g Zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvorm kan leggen.

Pel de bananen en prak ze fijn in een ruime kom. Voeg de eiwitten toe en roer goed door elkaar.

Hak de wortelrasp eventueel wat fijner en roer ook dit, samen met alle overige ingrediënten door het beslag.

Bak de cake, in het midden van de oven op een rooster, in +/- 40 minuten gaar.