Worteltaart cakejes

 

Een andere naam kon ik niet bedenken voor deze cakejes. Het dekt de lading niet helemaal, want in de cakejes zit ook een appeltje verwerkt, dat maakt dat de cakejes heerlijk zoet en smeuïg zijn.

Een lekkere snack, met heel fijne voedingswaarden!

 

Voedingswaarde per cakeje: 61,2 kcal, 0,5 g vet, 6,8 g koolhydraten, 2,3 g vezels, 6,4 g eiwit

 

Recept voor 10 cakejes

Ingrediënten:

 

1 Goudrenet appel

175 g Winterpeen

5 Eiwitten (175 g)

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

40 g Sukrin Gold of 8 g van een ander zoetmiddel

20 g Ontvette kokosmeel

5 g Kaneel

1 g Zout

40 g Rozijnen

 

Bereidingswijze:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Ik hield 150 g appelstukjes over. Doe de appelstukjes in een steelpannetje en voeg 50 ml water toe. Zet het pannetje op middelhoog vuur en kook de appelstukjes tot moes.

Rasp de peen op de grove kant van de rasp. Doe de wortelrasp in een ruime kom.

Voeg het eiwit, eiwitpoeder, Sukrin Gold, ontvette kokosmeel, kaneel, zout en rozijntjes toe aan de wortelrasp. Roer dit goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet 10 cupcake-/muffinvormpjes op een bakplaat.

Roer de appelmoes door het beslag als deze enigszins is afgekoeld.

Verdeel het beslag over de 10 vormpjes.

Bak de cakejes in het midden van de oven in +/- 25 minuten gaar.