Deze taart is gemaakt van cannellinibonen. Dit zijn witte kidneybonen die rijk zijn aan eiwitten en vezels wat zorgt voor een verzadigd gevoel.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 153,3 kcal, 6,3 g vet, 6,2 g koolhydraten, 2,5 g vezels, 16,3 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 blikje Cannellinibonen (250 g)

4 Eiwitten (140 g)

2 Eieren (110 g)

50 g Steviala amandelmeel

30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

30 druppels Steviala amandel

4 g bakpoeder

1 bak Optimel Griekse stijl Koffie

2 Eieren (110 g)

20 druppels Steviala koffie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm, met een doorsnede van 23 cm, met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Bijvoorbeeld de calorieloze Pam spray.

Spoel de cannellinibonen goed af met koud water. Maal ze samen met het eiwit, eieren, amandelmeel, eiwitpoeder, Steviala druppels amandel en bakpoeder tot een glad beslag. Dit kan je doen in een keukenmachine, blender of met een staafmixer.

Stort het beslag in de springvorm.

Meng eerst 1 ei door de Optimel Griekse stijl koffie. Wanneer dit goed gemengd is kan je het tweede ei en de Steviala druppels met koffiesmaak er doorheen mengen. Verdeel dit mengsel over het cannellinibonenbeslag.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar. Zet de oven hierna uit maar laat de taart er nog een uur instaan. Vervolgens laat je de taart buiten de oven verder afkoelen en daarna opstijven in de koelkast.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.