De combinatie ananas, banaan en kokos is een zomerse klassieker die samenkomt in deze heerlijk zoete en smeuïge taart die het goed doet als ontbijt met wat kwark, snack samen met een kopje koffie of thee en ook als dessert met een bolletje ijs.

 

Recept

Ingrediënten
280 g Overrijpe banaan (2 flinke of 3 kleintjes)
4 Eiwitten (140 g)
600 g Magere Franse kwark (van Jumbo)
150 g Utra fine oats of havermeel
60 g Eiwitpoeder (whey) met kokossmaak
200 g Ananasstukjes uit de diepvries (Jumbo eigenmerk)
8 g Kokosrasp

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof (ik gebruikte kokosolie).
Doe de overrijpe bananen in een ruime kom en prak deze met een vork fijn of gebruik een (staaf)mixer.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed door elkaar.
Stort het beslag in de springvorm en verdeel de ananasstukjes en kokosrasp over de taart.
Bak de taart in +/- 50 minuten gaar in het midden van de oven op een rooster.
Laat de taart afkoelen, snijd in 8 punten en geniet!
De taart in zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel
200 kcal
2,2 g vet
26,9 g koolhydraten
3,3 g vezels
17,4 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.