Recept

Ingrediënten
2 Overrijpe bananen (zonder schil 100 g per stuk)
1 blik Cannellinibonen (Jumbo, uitgelekt 250 g)
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
4 g Baking soda
4 g Bakpoeder
8 g Kaneel

450 g Optimel Griekse stijl Banaan Kaneel
200 g Goldessa cream cheese light (Lidl)
2 Eieren (55 g per stuk)
30 g Eiwitpoeder met vanillemsaak

Steviala Ery Bronze (optioneel)

 

Bereidingswijze
-Doe de cannellinibonen in een zeef. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
-De bananen samen met de bonen, eiwitpoeder, baking soada, bakpoeder en kaneel in een keukenmachine.
-Maal tot een gladde massa.
-Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met PAM spray of een ander vetstof.
-Verwarm de oven voor op 150 graden.
-Schep het beslag in de springvorm.
-Meng de Optimel Griekse stijl, cream cheese, eieren en eiwitpoeder in een kom door elkaar.
-Schenk dit beslag bovenop het bananenbeslag, strijk glad en bestrooi eventueel met een laagje Ery bronze.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 75 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart nog een uur in de oven staan. Dit voorkomt dat de taart in het midden inzakt.
-Laat verder afkoelen buiten de oven en vervolgens in de koelkast.
-De taart blijft 5 dagen goed in de koelkast en kan ook per puntje ingevroren worden.

Voedingswaarde per 1/8 deel
182,8 kcal
3 g vet
18 g koolhydraten
3,1 g vezels
18,3 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.