Chai is een kruidenmengsel waar vaak Chai thee of Chai latte mee wordt gemaakt. Maar dit heerlijk geurende goedje werkt ook heel goed in baksels. Zo ook in deze heerlijk zoete bananen kwarktaart. De taart is een ware energiebron. Het kan heel goed als ontbijt gegeten worden, lekker met wat kwark en topping on the side. Uiteraard is de taart ook heerlijk als traktatie bij een kopje koffie of thee.

 

Recept

Ingrediënten
280 g Overrijpe banaan (2 flinke of 3 kleintjes)
4 Eiwitten (140 g)
500 g Magere kwark
150 g Ultra fine oats of havermeel
60 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak
5 g Chai

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Je kunt hiervoor de calorie-loze PAMspray gebruiken.
-Doe de overrijpe bananen in een ruime kom en prak deze met een vork fijn of gebruik de handmixer.
-Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed door elkaar.
-Stort het beslag in de springvorm en bak de taart in +/- 35 minuten gaar in het midden van de oven op een rooster.
-Laat de taart buiten de oven afkoelen.
De taart in zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.

 

Voedingswaarde per 1/10
132,4 kcal
1,4 g vet
17,8 g koolhydraten
2,6 g vezels
12,9 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.