Bananen kwarktaart met Chai

 

Chai is een kruidenmengsel waar vaak Chai thee of Chai latte mee wordt gemaakt. Maar dit heerlijk geurende goedje werkt ook heel goed in baksels. Zo ook in deze heerlijk zoete bananen kwarktaart. De taart is een ware energiebron. Het kan heel goed als ontbijt gegeten worden, lekker met wat kwark en rood fruit. Maar uiteraard is de taart ook heerlijk als snack bij een kopje koffie of thee.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel (een flinke punt): 177,9 kcal, 1,5 g vet, 19,9 g koolhydraten, 2,8 g vezels, 17,5 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

280 g Overrijpe banaan (2 flinke of 3 kleintjes)

4 Eiwitten (150 g)

600 g Magere Franse kwark (van Jumbo)

150 g Flavoured oats banana van Body&Fit shop (Ultra fine oats, havermeel of een ander meel soort kan ook)

60 g Eiwitpoeder (whey) met vanillesmaak

5 g Chai

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bode van een springvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof (ik gebruikte roomboter).

Doe de overrijpe bananen in een ruime kom en prak deze met een vork fijn of gebruik de handmixer.

Voeg de overige ingrediënten toe en mix goed door elkaar.

Stort het beslag in de springvorm en bak de taart in +/- 35 minuten gaar in het midden van de oven op een rooster.

Laat de taart afkoelen, snijd in 8 punten en geniet!

De taart in zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast, wel even afdekken. Invriezen kan ook.