Carrotcake is 1 van mijn favoriete taarten. Dus toen ik een paar wortels over had kon ik aan niets anders denken dan het bakken en vooral het daarna eten van een verantwoorde carrotcake met heerlijk zoete frosting.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel:

276,5 kcal

15,2 g vet

12,6 g koolhydraten

11,5 g suiker

4,3 g vezels

20,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

6 Eieren (330 g)

300 ml Magere melk

200 g Steviala amandelmeel

100 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

40 g Steviala Kristal Sweet kaneel of een ander zoetmiddel naar keuze en wat kaneel

4 g Pumpkin spice (optioneel)

Snufje zout

300 g Wortel (geraspt)

100 g Rozijnen

300 g Magere kwark

20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Steviala Fros/poedersuiker

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Doe de rozijnen in een bakje en giet er heet water op tot ze onderstaan. Laat de rozijnen 15 minuten wellen voor je ze laat uitlekken in een zeef.

Mix de eieren samen met de melk los. Voeg amandelmeel, eiwitpoeder, Steviala Kristal Sweet kaneel, pumpkin spice en zout toe. Mix tot een glad beslag.

Spatel de wortelrasp en uitgelekte rozijnen door het beslag.

Stort het beslag in de springvorm.

Bak de carrotcake in het midden van de oven op een rooster in +/- 50 minuten gaar.

Laat de taart in de oven afkoelen. Dit voorkomt dat de taart inzakt.

Voordat je verder kan gaan met de frosting moet de taart eerst helemaal afkoelen/koud worden in de koelkast.

 

Voor de frosting mix je kwark, eiwitpoeder en Steviala Frost door elkaar.

Snijd de carrotcake voorzichtig doormidden met een broodmes.

Smeer de helft van de frosting op de onderste helft, plaats de bovenste helft hier bovenop en verdeel de rest van de frosting over de bovenkant.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.