De dag beginnen met een punt taart. Een taart op basis van een groente zodat de voedingswaarde extreem fijn zijn en je gerust een tweede punt kan nemen!

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 125,6 kcal, 3,3 g vet, 9,5 g koolhydraten, 5,1 g vezels, 11,6 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

600 g Bloemkoolpuree*

2 Eieren (110 g)

20 g Kokosmeel

50 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

50 g Cacao

20 g Steviala Ery-Pure

1 pakje Jello sugar free banana cream pudding

400 ml Magere melk

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Doe de bloemkoolpuree in een ruime kom. Breek de eitjes erbij en roer met een garde tot een gladde massa. Voeg kokosmeel, eiwitpoeder, cacao en Ery-Pure toe en roer tot een stevig beslag.

Stort het beslag in de springvorm. Tik de springvorm op het aanrechtblad om het beslag gelijkmatig te verdelen over de vorm.

Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.

Laat de taart helemaal afkoelen.

Doe de Jello puddingpoeder in een ruime kom. Voeg melk toe en roer 2 minuten met een garde. In deze tijd lost de poeder op in de melk en ontstaat er pudding. Stort de pudding op de afgekoelde chocoladetaart en strijk glad.

Laat de taart in de koelkast opstijven voor je deze aansnijdt.

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om een taartje van te maken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.