Yes, dit is wat het is!
Een heel snelle pumpkin pie met heel goede voedingswaarde.

Recept

Ingrediënten
1 Lo Dough
300 g Pompoenpuree*
1 Ei (55 g)
30 g Eiwitpoeder
7 g Pumpkin spice
10 g Steviala Kristal sweet kaneel

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Vet een springvorm met een doorsnede van 20 cm in met een vetstof. Ik gebruikte de calorie loze PAM spray.
-Leg de low dough op de bodem van de springvorm en vorm een opstaand randje. Je springvorm moet dus iets kleiner zijn dan de lo dough.
-Meng in een kom alle overige ingrediënten en verdeel dit over de lo dough.
-Bak in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.

*Pompoenpuree: Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Leg hier de pompoen(en) op.
Rooster de pompoenen in het midden van de oven tot ze zacht zijn. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de grootte en hardheid van de pompoen, maar je moet al snel op 1 tot 1,5 uur denken. De pompoen is gaar als je er makkelijk een vork in kan prikken.
Laat de pompoen(en) afkoelen.
Snijd de pompoen(en) doormidden en verwijder de zaden en draden. Snijd de steel en het onderkantje eraf.
Snijd in grote stukken en maal de stukken helemaal fijn in een keukenmachine.
Je kunt de pompoenpuree in een afgesloten bakje in de koelkast 5 dagen bewaren. Invriezen kan ook.

 

Voedingswaarde voor de hele taart
285 kcal
7 g vet
13 g koolhydraten
16 g vezels
34 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.